Francofonia explicată bunicului meu (într-un sketch)

20 martie este nu doar Ziua Francofoniei, ci și Ziua Internațională a Fericirii. Cum se măsoară fericirea unor copii care nu participă la o competiție (doar) pentru un premiu? Uneori în numărul de secunde în care le spunem cât sunt de importanți și ce valoros e ceea ce fac. Ignorând podiumul.

Piesa cu care liceul nostru a participat la concursul național de teatru  se numește « La francophonie expliquée à mon grand-père » și poate fi vizionată  alături de piesele celorlalte licee pe site-ul oficial al concursului.

Drumul de la idee la scenă l-am descris în articolul « Francofonia și valorile europene într-un sketch ». 

Anca Stanescu (IX F), Rares Vlad (X E) și Crina Lăncrăjan (X F, câștigătoarea concursului local de redactare creativă ) au dat viata personajelor

Viziunea scenică aparține prof. Petriana Rusu,  iar coordonarea lingvistică prof. Georgeta Bădău, ambasadori seniori EPAS.

Montajul video a fost realizat de Alexandru Leterna (XII B).

Le mulțumim și îi aplaudăm!

Programul « Zilelor Francofoniei la Alba Iulia » poate fi consultat aici: https://ziarulunirea.ro/zilele-francofoniei-in-perioada-19-22-martie-la-alba-iulia-momente-muzicale-lansari-de-carte-si-recitaluri-de-poezii-programul-manifestarilor-515563/

buy windows 11 pro test ediyorum