Am început formarea noii echipe de ambasadori juniori EPAS (modulul I)

Azi, 3 noiembrie 2022, ambasadorii juniori ai Colegiului ”Horea, Cloșca și Crișan”  au parcurs modulul I EPAS – Scurt istoric al Uniunii Europene. Activitatea s-a desfășurat în la Punctul de informare  EPAS, sala 7, între orele 10,00 la 11,00 și a fost susținută de doamna profesoară ambasador senior Cetean Daniela.

Folosindu-se de cunoștiințele ambasadorilor juniori, doamna profesoară a început prin a pune întrebări despre ce reprezintă Uniunea Europeană, cum  a apărut  această alianță, câte state membre sunt, ce simboluri are U.E, ș.a. Ambasadorii juniori au fost foarte bine pregătiți și au facilitat parcurgerea primului modul într-un ritm  eficient. Astfel, prezentarea s-a bazat pe definirea Uniunii Europene, pe aspectele de unitate care au dus la crearea acesteia. Au fost identificate principalele momente în constituirea Uniunii după al doilea război mondial, trecerea de la alianța economică spre alianța politică, etapele constituirii Uniunii Europene, valurile de aderare și s-a încheiat cu precizarea simbolurilor Uniunii Europene. Pentru a fixa cunoștiințele dobândite s-au făcut exerciții de recunoaștere a statelor membre și a capitalelor pe o harta mută a Europei. Totodată  s-au identificat pe hartă etapele integrării europene și s-au reamintit simbolurile și principiile pe care se bazează Uniunea Europeană.

Atelierul s-a încheiat cu discuții generale despre ce obiectivele programului  EPAS,  despre necesitatea ca elevii să aibă cunoștințe despre Uniunea Europeană și despre rolul ambasadorilor juniori  în procesul de informare a elevilor liceului cu privire la U.E. și Parlamentul European. (prof. Daniela Cetean)

Descrierea activității și resursele utilizate pot fi consultate aici: https://lewebpedagogique.com/epashcc/formarea-ambasadorilor-juniori/

Documente utile:

https://en.calameo.com/books/002279943c28efcc46497

https://www.youtube.com/watch?v=1dXzKQbbEVI

buy windows 11 pro test ediyorum