Ambasada e-Twinning în scoala mea. Editia 2011

Luni, 26 septembrie, cu ocazia Zilei Europene a Limbilor, eveniment aflat la cea de a 11-a editie, a avut loc la  Colegiul National “Horea, Closca si Crisan” din Alba Iulia actiunea “Ambasada e-Twinning în orasul tau”.  Actiunea a fost organizata în cadrul campaniei nationale « Ambasada e-Twinning în scoala mea », campanie initiata de Centrul pentru Inovare în Educatie (Centrul eTwinning Romania) în parteneriat cu Institutul de Stiinte ale Educatiei).
Elevi si cadre didactice de la Colegiul Economic “Dionisie Pop Martian” din Alba Iulia,  Scoala cu clasele I-VIII “Iuliu Maniu” din Vintu de Jos, Scoala cu clasele I-VIII “Iosif Sârbu” din Sibot si Scoala cu clasele I-VIII “Vasile Goldis” din Alba Iulia au asistat la:
  • prezentarea portalului si a Actiunii e-Twinning
  • prezentarea unor exemple de bune practici
  • un moment artistic sustinut de câtiva membri ai echipei proiectului “Lectures partagées” (câstigstor al Premiului european e-Twinning 2011 la categoria speciala “Proiecte în limba franceza”).

Actiunea s-a desfasurat începând cu ora 1400 la Centrul de Documentare si Informare.

Programul actiunii:
13h50 – 14h00:

Primirea invitatilor la CDI. Oferirea de baloane si semne de carte realizate de elevi cu însemnele eTwinning  si adresele portalului eTwinning si blogului proiectului „Lectures partagées”

14h00-14h05: Cuvânt de deschidere rostit de dl.prof. Valeriu Cerbu, directorul Colegiului National „Horea, Closca si Crisan” din Alba Iulia

14h05-14h15:

Prezentarea contextului de organizare si a programului actiunii: prof.Elena Iordsnescu, director adjunct al Colegiului National „Horea, Closca si Crisan” din Alba Iulia, coordonator al echipei organizatoare

14h15-14h30:

Cronica unui proiect premiat: prezentarea proiectului „Lectures partagées” (premiul eTwinning 2011 la categoria speciala „Limba franceza”): prof. Georgeta Badau, coordonator de proiect si elevele Andrada Popa, Oana Craciun si Ioana Medrea, membre ale echipei proiectului premiat)

Link-uri utile:

– prezentarea în limba franceza a proiectului:

http://prezi.com/cio5hhrto2sn/lectures-partagees/

http://chrissoune.glogster.com/lectures-partagees/

– articol în limba româna: http://lewebpedagogique.com/flegbadau/2010/08/20/cand-lectura-nu-mai-este-un-act-solitar-cronica-unui-proiect-romano-turc/

Contributii ale elevilor, prezentate pe scurt în cadrul actiunii: Andrada Popa, Oana Craciun, Ioana Medrea:

Mes amis disent que je suis une personne de confiance: Andrada Popa

Le Karaoké de la lecture : « Choses Lues, Choses Vues »: Oana Craciun

Comment j’ai découvert Jacques Prévert: Ioana Medrea  (cu participarea elevei Andreea Cazacu)

1430-15h30:

Pentru cadrele didactice participante la actiune:

–         Prezentarea portalului si a Actiunii eTwinning (sala AEL), înscrierea participantilor, adaugarea lor în lista de contacte a coordonatorului echipei organizatoare, postarea impresiilor participantilor sub forma unor comentarii la anuntul referitor la actiune, publicat de coordonator în jurnalul sau eTwinning: prof. Georgeta Badau

Pentru elevi: 

–         Vizita ghidata a CDI

–         Descoperirea, sub îndrumarea bibliotecarei Lucretia Bîrz a fondului documentar al CDI

15h30: Inchiderea activitatii, înmânarea diplomelor de participare si plecarea invitatilor

Actiunea noastra în imagini:

Rezultatele campaniei “Ambasada eTwinning in scoala mea” au fost afisate în data de 06 octombrie 2011 Colegiul National « Horea, Closca si Crisan este printre câstigatori!

În scurt timp vom primi un certificat care atesta statutul de Ambasada a Actiunii eTwinning, iar doamna dir.adj.Elena Iordanescu, coordonator al echipei, a fost premiata cu o invitatie de participare la Miniconferinta eTwinning de la Berlin, 10-12 noiembrie a.c. sau  la seminarul de contact eTwinning de la Bruxelles, 17-19 noiembrie a.c. Echipa organizatoare le multumeste tuturor celor care au contribuit la buna desfasurare a actiunii si la aceasta reusita, iar noilor membri eTwinning le doreste proiecte frumoase, încununate de succes!